100.000 euro aan juwelen gestolen uit huis

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een woning aan de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn is tussen 28 oktober en 1 november vorig jaar voor ruim 100.000 euro aan sieraden gestolen. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De recherche hoopt op tips over de inbraak of op reacties van mensen die sindsdien de sieraden gezien hebben of te koop aangeboden hebben gekregen. De politie is specifiek op zoek naar twee vrouwen. Een getuige zag in de bewuste periode twee dames gehaast uit de lift komen. Wij weten niet of deze vrouwen iets met de zaak te maken hebben. We zijn op zoek naar getuigen die dat kunnen bevestigen of ontkrachten, laat een politiewoordvoerster weten.

Het gaat om twee licht getinte vrouwen tussen de 20 en 25 jaar. Ze zijn 1.70 tot 1.75 meter lang, hebben lang zwart krullend haar, droegen donkere kleding en hadden een zwarte schoudertas bij zich. Getuigen kunnen zich melden door te bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Bij de diefstal zijn dure juwelen gestolen, zoals een diamanten ring, een ketting en gouden oorbellen.