Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Al een aantal jaren lag het vertrek van Alphense Boys-sluitpost Menno de Jong op de loer. Na dit seizoen gaat het dan ├ęcht gebeuren: de 23-jarige doelman verkast naar VVSB.

‘Ik ben daar twee jaar geleden ook al op gesprek geweest. Nu stopt Ronald van der Meer en het is mijn negende seizoen bij Alphense Boys waarvan het vierde in het eerste elftal. Ik vind het een mooi moment voor een nieuwe uitdaging en een stapje hoger. Het is een mooie kans’, zegt De Jong in een radio-interview met Studio Alphen.

Samen met Ruben Valk gaat De Jong uitmaken wie volgend seizoen de eerste keeper wordt. Een nadeel voor De Jong is dat Van der Meer per direct gestopt is bij VVSB en dat Valk daardoor de rest van het seizoen onder de lat staat en in de zomer wellicht een streepje voor heeft bij trainer Wilfred van Leeuwen. ‘Ik ga volgend seizoen de concurrentie met Valk aan. We zullen allebei onze wedstrijden gaan keepen in de voorbereiding’, kondigt De Jong aan.

Tweede Divisie

VVSB komt uit in de Tweede Divisie. In het team spelen veel spelers met een Alphense link. Zo wordt De Jong herenigd met Tim de Rijk, met wie hij in de hoofdmacht van Alphense Boys speelde. Een andere oud-teamgenoot bij de Boys van De Jong, Maikey Parami, vertrekt juist na dit seizoen. Ook speelt het broertje van Boys-speler Raychelo Fecunda, Richello, bij VVSB.

‘VVSB heeft al zes jaar lang ongeveer hetzelfde elftal. Dat is hun kracht’, vindt De Jong. ‘Het is een warme club die zo hoog mogelijk wil eindigen in de Tweede Divisie.’ Op dit moment staat de ploeg uit Noordwijkerhout, die vorig seizoen vriend en vijand verraste met een halve finaleplek in de landelijke KNVB Beker, op de achtste plek in de Tweede Divisie – het derde voetbalniveau van Nederland.

Tim van der Linden

De beoogde opvolger van Menno de Jong bij Alphense Boys is Tim van der Linden. Inmiddels heeft het eerste gesprek tussen Alphense Boys en Van der Linden plaatsgevonden. Van der Linden komt uit Alphen aan den Rijn en doorliep de jeugdopleiding van Alphense Boys, totdat hij door Feyenoord werd weggeplukt.

Nadat de jeugdinternational tot en met de A1 voor Feyenoord had gekeept, kwam hij niet in aanmerking voor een contract bij de A-selectie. Op dit moment is Van der Linden voor het tweede seizoen op rij de tweede doelman van hoofdklasser Jodan Boys, waar Alphenaar Dennis van den IJssel aan het roer staat en hem vanuit Rotterdam naar Gouda haalde.

Alphense Boys is niet de enige ploeg die geïnteresseerd is in Van der Linden. De doelman staat ook op het verlanglijstje van ARC.Audio: 2017-02-01 | Interview Menno de Jong over transfer naar VVSB