Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Na een afwezigheid van twee jaar is Pepijn Kooij uit Alphen aan den Rijn volgend seizoen weer te bewonderen in het voetbalshirt van Alphense Boys.

De 23-jarige middenvelder komt over van FC Rijnvogels. Kooij raakte vorig jaar mei zwaargeblesseerd op het voetbalveld en is komende zomer pas hersteld van een dubbele operatie in 2016. Tot het moment dat Kooij geblesseerd raakte, was hij basisspeler van de hoofdklasser uit Katwijk die afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Divisie.

Kooij, die in 2015 na twee seizoenen hoofdmacht Alphense Boys inruilde voor FC Rijnvogels, wil volgend seizoen zijn rentree maken op het voetbalveld bij een club waar hij wekelijks speelt en heeft om die reden besloten FC Rijnvogels te verlaten.

Pepijn Kooij begon met voetballen bij Alphense Boys waar hij in zijn juniorentijd werd weggeplukt door Excelsior Rotterdam. Uiteindelijk schopte Kooij het tot Jong Sparta Rotterdam, waarna hij besloot zich te richten op zijn maatschappelijke carrière.

Spelerscaroussel Alphense Boys

Nieuw: Pepijn Kooij (FC Rijnvogels), Tim van der Linden (Jodan Boys).

Weg: Menno de Jong (VVSB), Milan van Schaijik (n.n.b.).

Blijven: Raychelo Fecunda, Patrick Krop, Stanley Mailoa, Thom Nouwens, Milan Stiphout, Bas van Zoest.