Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Maurice Kerkhof gaat volgend seizoen voetballen voor Nootdorp. De talentvolle rechtsbuiten wil graag op zaterdag gaan spelen en kiest voor een club dichter bij zijn woonplaats Zoetermeer.

‘Ik neig al heel lang naar het zaterdagvoetbal’, zegt Kerkhof. ‘Nootdorp is tien minuten rijden voor mij. Met mijn werk erbij is het af en toe best hectisch. Nu moet ik me doordeweeks erg haasten: thuis komen, eten, tas pakken en naar de voetbal; laat thuis en de volgende dag vroeg op.’ Nootdorp is de nummer twee in de zaterdag-1e Klasse B en is nog volop in strijd om kampioen te worden.

Voor Alphense Boys is het vertrek van Kerkhof een aderlating. De twintigjarige voetballer is dit seizoen écht doorgebroken in de hoofdmacht van Alphense Boys. Na nog één seizoen eerste- of hoofdklasse volgend seizoen, wordt hem een goede toekomst toebedeeld. ‘Ik hoop uiteindelijk in de Tweede of Derde Divisie te komen spelen’, zegt Kerkhof.

Spelerscaroussel Alphense Boys

Nieuw: Pepijn Kooij (FC Rijnvogels), Tim van der Linden (Jodan Boys).

Weg: Menno de Jong (VVSB), Maurice Kerkhof (Nootdorp), Milan van Schaijik (n.n.b.).

Blijven: Lorenzo van den Berg, Raychelo Fecunda, Patrick Krop, Stanley Mailoa, Thom Nouwens, Arjan Ouwendijk, Milan Stiphout, Bas van Zoest.Audio: 2017-03-20 | Interview Maurice Kerkhof over zijn vertrek bij Alphense Boys