Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Evert Bauman verlengt zijn voetballoopbaan met tenminste één jaar. De 32-jarige voetballer van Alphense Boys heeft bijgetekend voor volgend seizoen.

Bauman vormt samen met Bas van Zoest het hart van de Alphense Boys-verdediging, met Milan Stiphout en Raychelo Fecunda als backs. Daarmee blijft de defensie van Alphense Boys in tact.

Langzaam maar zeker valt een potentiële basisopstelling te maken voor volgend seizoen. De naar Alphense Boys terugkerende Tim van der Linden zal het doel verdedigen; met Stiphout, Van Zoest, Bauman en Fecunda als verdedigers voor hem. Op het middenveld zouden dan Pepijn Kooij, Arjan Ouwendijk en Thom Nouwens komen te staan, met Patrick Krop in de spits. De flanken moeten nog bezet worden.

Cameron en Nuytinck

Alphense Boys zoekt nog buitenspelers, mede door het wegvallen van Saad el Boutaybi (langdurig geblesseerd) en Maurice Kerkhof, die naar Nootdorp vertrekt. De enige buitenspeler die heeft bijgetekend is Stanley Mailoa. Alphense Boys hoopt ook Kevin Cameron, die vaak als linksbuiten opereert, langer aan zich te binden.

Van de vaste basiself van Alphense Boys is naast Cameron ook nog niet duidelijk wat Erwin Nuytinck volgend seizoen doet. Nuytinck speelt dit seizoen als controleur op het middenveld, maar is van origine een centrale verdediger. Ook is nog niet duidelijk wat reservespelers Djazz Manusama (aanvaller) en Ian Quak (verdediger) volgend seizoen doen.

Spelerscaroussel Alphense Boys

Nieuw: Pepijn Kooij (FC Rijnvogels), Tim van der Linden (Jodan Boys).

Weg: Menno de Jong (VVSB), Maurice Kerkhof (Nootdorp), Milan van Schaijik (n.n.b.).

Blijven: Evert Bauman, Lorenzo van den Berg, Raychelo Fecunda, Patrick Krop, Stanley Mailoa, Thom Nouwens, Arjan Ouwendijk, Milan Stiphout, Bas van Zoest.