Foto: John Wiersma (www.jovimedia.nl)
Foto: John Wiersma (www.jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Maureen Koster is opnieuw uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Alphen aan den Rijn. De Boskoopse werd in 2016 vierde bij de wereldkampioenschappen atletiek. Ook debuteerde Koster op de Olympische Spelen.

Koster, die de prijs de afgelopen twee jaar ook won, kreeg de voorkeur van de jury boven Isabella van Toorn, die met Nederland tweede werd op het Europees kampioenschap waterpolo, en Esmee Parinussa, die brons won op de nationale kampioenschappen turnen.

Noussair Mazraoui werd sportman van het jaar. De voetballer van Jong Ajax maakt dit seizoen zijn debuut in de Jupiler League en scoort aan de lopende band. Mazraoui liet collega-profvoetballers Mats Knoester en Lucas Woudenberg, beiden spelers van Feyenoord, achter zich.

Europees kampioen

Europees kampioen schaatsen Daan Spruit werd sporttalent van het jaar. Ook Anouk Bergsma (goud EK waterpolo) en Amber van der Hulst (zilver EK baanwielrennen) waren genomineerd.

Alphense Boys B1 won de sportploeg-prijs, vanwege de promotie naar het op één na hoogste voetbalniveau van Nederland. HCA MB1 (hockey), gepromoveerd naar de Super B-competitie, en Samen Sterk (dammen), gepromoveerd naar de hoofdklasse, maakten kans.

Atletiekvereniging AAV ’36 kreeg de verenigingsprijs uitgereikt. Alphense Boys (voetbal) en IJsclub Otweg (schaatsen) waren de andere genomineerden.

Sportpenning

Vanwege haar zilveren medaille met het Nederlands team op de wereldkampioenschappen waterpolo in 2015 kreeg Isabella van Toorn uit handen van wethouder Michel du Chatinier (ChristenUnie) de Alphense sportpenning uitgereikt.Foto's bij dit bericht: