Foto: Omroep West
Foto: Omroep West

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Naast de Bernarduskerk (Scheepsjeskerk) in Hazerswoude-Rijndijk staat de pastorie met daarvoor een parochietuin. Dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen.

Het kerkbestuur heeft een projectontwikkelaar in de hand genomen en die heeft plannen om op de plek van de tuin zeven luxe villa’s neer te zetten en in de pastorie drie luxe appartementen te realiseren.

Dat is tegen het zere been van de Rijndijkers. Zij willen in de pastorie vijftien sociale huurwoningen voor jongeren en de parochietuin behouden. In het verleden hebben vrijwilligers de Scheepjeskerk gerestaureerd en diezelfde vrijwilligers staan nu te popelen om de vijftien sociale huurwoningen te maken.

De projectontwikkelaar presenteerde woensdagavond zijn plannen en buiten op Pleyn 68 stonden dertig mensen uit Hazerswoude-Rijndijk om tegen die plannen te protesteren. De gemeente Alphen en de projectontwikkelaar willen niet reageren op het protest.

Gemeenteraad

Op 20 april spreken de bewoners met een aantal gemeenteraadsleden. Om de plannen voor de luxe appartementen en villa’s te realiseren, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Daar gaat de gemeenteraad over.

Een aantal partijen in de gemeenteraad is tegen het plan. Of er een meerderheid is om de nieuwbouw tegen te houden, moet blijken.Video: Protest tegen nieuwe villa's bij Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk