Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – AZC heeft donderdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs om het waterpolo-landskampioenschap gewonnen. Het Ravijn werd met 8-7 verslagen.

AZC had het overwicht ten opzichte van Het Ravijn. De Alphenaren stonden een groot deel van de wedstrijd met drie doelpunten verschil voor. AZC miste kansen om verder uit te lopen, vooral Jacoppo Mandolini had veel pech met zijn schoten en zag drie treffers afgekeurd worden. Aan de andere kant schoot Het Ravijn met enige regelmaat tegen het aluminium en AZC-doelman Milan de Koff redde een aantal maal op cruciale momenten fraai.

Bij AZC maakte Chris Boot zijn rentree. De ‘ouwe rot’ werd vier keer landskampioen met AZC, maar is al een aantal jaren gestopt. ‘Chris maakt heel weinig fouten met zijn ervaring’, legt trainer Ron van der Wild uit. ‘Als Chris zou trainen op ons niveau, zou hij nog altijd basisspeler zijn geweest.’ Ook Patrick Hulsman speelde mee.

AZC kampt met veel blessures. Onder meer sterkhouders Milan Filipovic (gebroken vinger) en Srdjan Zivanovic (gescheurde pees) hebben vingerblessures. Van der Wild hoopt tijdens de finaleserie wellicht een beroep te kunnen doen op Filipovic. ‘Maar die jongen heeft dan zes weken niet gespeeld. Dus dat is lastig en je moet je afvragen of dat verantwoord is.’ Zivanovic scheurde donderdag tegen Het Ravijn zijn pees af: einde seizoen.

Rentree Tjerk Kramer?

Van der Wild informeerde ook bij Tjerk Kramer voor een tijdelijke rentree. Kramer, die tien jaar lang Neerlands beste waterpoloër was, stopte afgelopen zomer om zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière. ‘Tjerk heeft mij gezegd: Ron, als ik kan helpen doe ik dat altijd. Hij woont in Apeldoorn en heeft verplichtingen bij zijn nieuwe werk waar hij net is begonnen. Dit kwam ongunstig uit, maar dat wil niet zeggen dat als we vrijdag verliezen dat ik er hoop op heb dat hij zondag mee doet.’ Kramer is speelgerechtigd voor AZC; hij is nog altijd lid van de Alphense club.

Als AZC vrijdagavond wint in Nijverdal van datzelfde Het Ravijn, is AZC zeker van de halve finales. Anders volgt zondagavond in Alphen een beslissingswedstrijd. In de halve finale treft AZC Amersfoort (voorheen AZ&PC) of Widex/GZC Donk. Van der Wild dicht zijn ploeg in die halve eindstrijd goede kansen toe. ‘Maar, wij zijn hartstikke incompleet. We zijn geen topfavoriet meer voor de titel, dus de jongens spelen zonder stress en werken zich volledig uit de naad. Ze worden wel moe, moe en vermoeider.’Audio: 2017-04-21 | Interview Ron van der Wild na AZC - Het Ravijn