Foto: Dorien Snijders
Foto: Dorien Snijders

ALPHEN AAN DEN RIJN – Vrijdag waren de eindexamenscholieren van het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn voor één dag de baas. Het was de laatste schooldag voor de meivakantie, maar voor de eindexamenkandidaten (waarschijnlijk) de laatste school op hun middelbare school. Dat werd gevierd met de ‘examenstunt’.

De aula zat rond het middaguur goed vol. Bijna alle leerlingen en leraren van het Groene Hart hadden zich verzameld. De leraren moesten verschillende opdrachten doen van de scholieren, zoals een parcours lopen met een sinaasappel tussen het hoofd.

Kim Zwaan, leerling 6vwo: ‘We doen dit eigenlijk omdat we al vijf of zes jaar lang naar de leraren moeten luisteren en er is één dag in je hele schoolleven waarbij dat niet hoeft… en dat is vandaag!’ En daar maakten de leerlingen gulzig gebruik van. Zelfs de directrice moest het ontgelden. Samen met een collega moest zij ‘Time of my life’ zingen.

Op 10 mei beginnen de eindexamens. Jim Pauwels, leerling uit 5 havo, heeft er alle vertrouwen in: ‘Ben nog niet begonnen met leren, maar ik sta er qua cijfers heel goed voor. Vandaag laatste dagje feesten en dan leren.’Video: Examenstunt Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn