Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphen aan den Rijn eindigt op de tweede plek van gemeenten in Nederland waar inwoners het gelukkigst zijn. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van Atlas.

88 procent van de Alphenaren zegt gelukkig te zijn. In Ede zijn de mensen het meest gelukkig: 89 procent. Amstelveen, Amersfoort en Gouda maken de top-5 compleet. Gemiddeld is, volgens Atlas, 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden ligt dat percentage op 85 en in niet-stedelijke gemeenten iets hoger met 89 procent.

Burgemeester Liesbeth Spies is erg blij met de hoge notering. ‘Ik ben zeer gelukkig Alphenaar, al bijna zolang als ik leef’, zegt de burgemeester. ‘Het onderzoek bevestigt wat wij veel horen en zien op straat’, aldus Spies tegen Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

‘We hebben veel mensen die gezond zijn, mooi wonen, een fijne thuissituatie hebben. En een relatief lage werkloosheid’, vertelt Spies. Ook de centrale ligging helpt volgens haar mee. ‘Je woont hier relatief royaal met veel groen, maar bent binnen een half uur in grote steden.’