Foto: Stephan Verwaaij
Foto: Stephan Verwaaij

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alle 145 huurwoningen in het nieuw gebouwde Toor zijn overgedragen aan de bewoners. Sinds begin april heeft woningcorporatie Woonforte gefaseerd de sleutels uitgereikt aan de nieuwe huurders.

Sinds de zomer van 2015 is gebouwd aan het appartementencomplex pal naast het NS-station in Alphen aan den Rijn. Het gaat om drie- en vierkamerappartementen voor zowel de sociale- als vrije huursector. Er is een parkeergarage en op de daken liggen zonnepanelen.

‘Wij zijn er heel blij mee’, zeggen Kim Möllers en Dana van Veen. Zij wonen op de zesde verdieping en hebben een uitzicht op de wijk Kerk & Zanen. Kim en Dana hebben ‘Samen in Toor’ opgezet. Dat is een appgroep die de sociale contacten moet bevorderen. ‘Zodat mensen kennis maken met hun buren, maar ook dat je wat van elkaar kan lenen of dat je hulp aan elkaar verleent als dat nodig is bij het doen van boodschappen of de hond uit laten’, vertelt Dana. ‘De reacties zijn tot nu toe erg positief’, voegt Kim daar aan toe.Video: Woningen Toor opgeleverd - Alphen Actua