Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

BOSKOOP – Voor het leven van Nico Streng wordt gevreesd. Van de bekende Boskoopse kweker ontbreekt sinds vrijdag ieder spoor. Hij is vertrokken vanaf de Halve Raak in Boskoop. Waar hij is, weet niemand. Concrete aanwijzingen over de toedracht heeft de politie niet.

Maandagmiddag heeft de politie de zoektocht naar de 59-jarige man, die zondag werd opgestart, hervat. Er wordt specifiek gezocht op twee locaties in en rond de Gouwe omdat de speurhonden daar zondagmiddag aanleiding voor gaven, zegt een woordvoerder van de politie tegen Studio Alphen. Al is die aanwijzing flinterdun, voegt de politie daar direct aan toe. Met een sonarboot wordt de bodem van de rivier onderzocht en speurhonden langs de waterkant proberen ook sporen te vinden.

Bekenden van Nico wachten langs de oevers van de Gouwe in spanning het resultaat van de zoekactie af. Diverse collega kwekers hebben op eigen initiatief hun terreinen afgezocht naar een sporen. Zondagavond vloog een burger met zijn paramotor over het gebied in de hoop iets aan te treffen.

Geen scheepvaart

De Gouwe tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop is maandagmiddag vanwege de zoekactie gestremd.Video: Grote zoekactie naar vermiste Nico Streng uit Boskoop