Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Zolang de Koningin Julianabrug niet twee weken achter elkaar storingsvrij draait, is een monteur van aannemer Mourik permanent (07.00-22.00 uur) aanwezig bij de Julianabrug.

Dat hebben de gemeente Alphen en aannemer Mourik maandag afgesproken met elkaar nadat de Julianabrug opnieuw in storing kwam te staan. Eind vorige week zijn de schakelaars vervangen en dat zou het einde moeten betekenen van een grote hoeveelheid stremmingen de laatste maanden.

‘De aannemer laat weten dat afgelopen donderdag de bewakingstijd te kritisch is afgesteld door Pilz, waardoor een zeer kleine afwijking in de signalen tot een storing kan leiden’, vertelt een gemeentewoordvoerder over de storing van maandag.

Begin juni: acht storingen in negen dagen

De Julianabrug kampt al maandenlang met storingen. Al vele tientallen keren is de brug in storing geraakt omdat er problemen zijn met het veiligheidssysteem. Om die reden is de brug ook nog niet officieel opgeleverd sinds het hijsongeluk op 3 augustus 2015.

De voorbije maanden kwam steeds een monteur ter plaatse om de storing te verhelpen. Zodra de monteur er was, was de storing binnen mum van tijd opgelost. Het is de verwachting dat Alphenaren, als de brug in storing treedt de komende tijd, daar niet lang last van hebben.