Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP – Femke Pluim reist begin augustus niet af naar Londen voor de wereldkampioenschappen atletiek. Tijdens de Nacht van Atletiek in Heusden-Zolder (BelgiĆ«) deed de polsstokhoogspringster van AAV ’36 een alles-of-niets-poging om de WK-limiet te slechten, maar slaagde niet in haar missie.

Het seizoen verloopt moeizaam voor Pluim. Sinds dit jaar springt ze met nieuwe en langere polsstokken. ‘Het is bijna alsof je opnieuw moet leren polsstokhoogspringen. Alles is anders, de afzetafstanden en de hoogtes’, legde Pluim eerder uit. Hoewel ze op trainingen goede scores maakt, komt het er dit jaar tijdens wedstrijden nog niet uit. Ze moest haar eigen nationale record (4,55 meter) evenaren om naar de WK te mogen, maar bleef daar relatief ver van verwijderd. De voorbije jaren was Pluim steevast deelnemer aan de WK, EK en Olympische Spelen.

Maureen Koster is wel van de partij. De in Alphen aan den Rijn woonachtige Boskoopse plaatste zich dit voorjaar op overtuigende wijze voor de mondiale titelstrijd. Vrijdag 4 augustus loopt Koster de series van de 1500 meter. Een dag later staan de halve finales gepland. Koster wil maandag 7 augustus de finale van de 1500 meter lopen.