Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP – Maureen Koster is vanaf volgend weekend niet te bewonderen op de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. De 25-jarige Boskoopse is niet wedstrijdfit en acht zichzelf niet in staat om een topprestatie te leveren op de 1500 meter.

Koster kampte de voorbije weken met een ijzertekort. Ondanks dat Koster zegt zichzelf sinds kort beter te voelen en haar vertrouwen op een goede tijd in de Britse hoofdstad toenam, meldt de nummer drie van de EK indoor 2015 en de nummer vier van de WK indoor 2016 (beiden 3000 meter) zich af. Uit de laatste trainingstesten voor de WK is gebleken dat haar wedstrijdfitheid niet optimaal is en onvoldoende basis vormt voor succesvolle deelname. In overleg met haar begeleidingsstaf besloot Koster niet af te reizen naar Engeland.

‘Dat mijn seizoen tot nu toe niet vanzelf ging, is denk ik niemand ontgaan. En al was het begin met een tijd van vier minuten en drie seconden op de 1500 meter in Rome veelbelovend, maar daarna ging het bergafwaarts’, legt Koster uit. Ze is fysiek niet helemaal in orde, maar de olympiĂ«r van 2016 weet niet precies wat hiervan de oorzaak is. ‘Dat moet worden uitgezocht.’

Op naar volgende WK

‘Het is een moeilijk maar moedig besluit. Het past bij de hoge doelen die Maureen Koster zichzelf stelt’, voegt Atletiekunie-technisch directeur Ad Roskam toe.

‘Maar hee, ik ga niet te lang treuren. Het komt wel weer goed. Er komen nog genoeg WK’s en ik ben nog lang niet uitgerend’, aldus Koster.

huurnu 890×90