Foto: Lucas Woudenberg
Foto: Lucas Woudenberg

ZWAMMERDAM – Al weken hing de overgang van Lucas Woudenberg naar SC Heerenveen in de lucht. Feyenoord en de Friese eredivisionist tot overeenstemming gekomen: de 23-jarige linksback van Feyenoord heeft dinsdag na zijn medische keuring voor twee seizoenen in Heerenveen getekend met een optie op een derde seizoen. Woudenberg draagt komend seizoen rugnummer 16.

Heerenveen had weken geleden zijn interesse al kenbaar gemaakt in Woudenberg. Feyenoord gaf in eerste instantie aan ‘De Witte Keniaan’ alleen te willen verhuren, Heerenveen wilde alleen kopen; dit om het prijskaartje van Woudenberg – die nog een contract voor twee seizoenen had in Rotterdam – verder op te schroeven. Ook waren er clubs die wél interesse hadden in het huren van Woudenberg, zoals Sparta Rotterdam en Roda JC.

Dit voorjaar werd duidelijk dat Woudenberg écht weg wilde bij Feyenoord. Of er zou een reële mogelijkheid moeten zijn op veel speeltijd. ‘Ik ben op een leeftijd dat ik nu echt moet spelen. Dit seizoen bij Feyenoord zit ik veel op de bank, maar dat heb ik er voor over want we willen kampioen worden‘, sprak Woudenberg eind maart. Een paar weken later sprak de inwoner van Zwammerdam met PEC Zwolle, maar zonder resultaat.

‘Heerenveen is een mooie club’

‘Ik ben blij om volgend seizoen bij SC Heerenveen te mogen spelen’, zegt Woudenberg in een eerste reactie. ‘Het is een mooie club en een goede uitdaging voor mij. Ik heb heel veel zin om te beginnen en de jongens te leren kennen.’ Ook Gerry Hamstra, de technisch directeur van Heerenveen is in zijn nopjes. ‘Hij kent onze intenties en manier van spelen. Daarom wilden we hem graag hebben en we zijn blij dat het is gelukt.’ Woudenberg: ‘Op naar een mooi seizoen.’

Feyenoord

‘Lucas heeft nu de leeftijd waarop hij aan spelen moet en wil toekomen, een vertrek was voor hem de beste oplossing’, erkent ook Feyenoord-technisch directeur Martin van Geel, nu Woudenberg vertrekt. De Dammenaar speelde vanaf zijn tiende voor Feyenoord. Hij maakte op 11 december 2014 zijn debuut in het eerste elftal en deed dat als basisspeler in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. Een seizoen later werd Woudenberg verhuurd aan NEC, zoals hij in het seizoen 2013-2014 al op huurbasis uitkwam voor Excelsior in de Jupiler League. Afgelopen seizoen kwam de linksback tot acht competitieduels voor Feyenoord.Video: Lucas Woudenberg van Feyenoord naar SC Heerenveen

huurnu 890×90