Foto: Lucas Woudenberg
Foto: Lucas Woudenberg

ZWAMMERDAM – De hoofdsponsor van SC Heerenveen heeft een ludieke actie bedacht voor de supporters van Lucas Woudenberg. Als een grote groep Dammenaren hun 23-jarige voetbalheld binnenkort komt aanmoedigen in het Abe Lenstra Stadion betaalt GroenLeven de eerste 100 kaarten.

Voetbalvereniging Zwammerdam, waar Woudenberg nog altijd een warme band mee heeft, gaat de bustrip binnenkort organiseren. Nog altijd bezoekt Woudenberg zo vaak mogelijk wedstrijden van het eerste elftal, waar ook zijn broertje Koen in speelt.

Woudenberg zal zelf de Randstad gaan verlaten. De 23-jarige linksback gaat in het noorden van het land wonen nu hij dinsdag een contract voor twee seizoenen heeft getekend bij SC Heerenveen. ‘Ik heb me laten vertellen dat het daar wel heel anders is dan in Rotterdam. Het is een rustige omgeving maar ik kom zelf ook uit een rustige omgeving’, zegt Woudenberg over zijn aanstaande verhuizing. ‘Het is een nieuwe stap. Ik zal nieuwe mensen leren kennen en het is een nieuwe omgeving. Ik heb daar heel veel zin in.’Video: Lucas Woudenberg van Feyenoord naar SC Heerenveen