Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Vlasman Cycling Team-wielrenner Wim Stroetinga heeft zondag een belangrijk aandeel gehad in de bronzen medaille van Moreno Hofland op de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Herning (Denemarken).

Stroetinga vormde samen met Koen de Kort en André Looij het treintje van Hofland, die in de massasprint alleen winnaar Alexander Kristoff (Noorwegen) en runner-up Elia Viviani (Italië) voor zich moest dulden.

‘Het was super mooi om in het oranje te rijden’, aldus Stroetinga. Hij rijdt voor de Alphense wielerploeg die uitkomt in de Topcompetitie en volgend jaar ‘promoveert’ naar het Continental-niveau. ‘We hebben een mooi resultaat behaald met Moreno Hofland. Heel erg goed!’

Bondscoach

‘Het ging zoals we van tevoren hadden doorgenomen. Bij alle ontsnappingen zat er iemand van ons bij. Maar we hebben wel voorzichtig gereden om niet met onze krachten te smijten. Wij waren niet de favoriet maar door slim te koersen hebben we wel het podium gehaald’, blikt bondscoach Thorwald Veneberg terug.