Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC-middenvelder Robin de Heij is maandag aan zijn lies geopereerd. De oud-voetballer van ADO Den Haag, die vanwege een blessure een groot deel van vorig seizoen miste, hoopt in oktober weer aan te sluiten bij de groep.

DaniĆ«l Buijnink lijkt de start van de competitie wel te halen. De verdediger ontbrak tijdens de laatste maanden van het seizoen; eveneens vanwege een blessure. Op het trainingsveld stond Buijnink afgelopen week nog niet, maar ARC verwacht dat hij eind september – als de competitie begint – fit is. Ook Luuk Samsom ontbrak nog vanwege een blessure. Zijn seizoensstart komt niet in gevaar.

Hoe lang Tom Reyneveld nog ontbreekt bij ARC is onduidelijk. In april debuteerde hij als A-junior in de hoofdmacht maar scheurde zijn kruisband af. De rechtsback zal nog maanden moeten revalideren.

Oefenwedstrijden

ARC speelt vijf oefenduels in aanloop naar het seizoen: Capelle uit (8 augustus), Swift thuis (12 augustus), TAVV uit (15 augustus), RVVH uit (19 augustus) en Montfoort thuis (22 augustus). Daarna volgen drie bekerduels in september tegen respectievelijk RCL, RVC ’33 en DOSR, voordat op 23 september de competitie aanvangt tegen FC Breukelen.