Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Oud-Alphense Boys-voetballer Hugo Botermans heeft zijn eerste profcontract getekend. De spits van het Nederlands Elftal onder 19 jaar ligt de komende drie seizoenen vast bij de Haagse eredivisionist.

Botermans verruilde in 2015 Alphense Boys voor ADO Den Haag. Als aanvaller van de Alphenaren maakte hij cruciale doelpunten. Zo scoorde hij als C1-speler in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Ajax C1 en was Botermans trefzeker in de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II.

Komend seizoen zal Botermans uitkomen in de A1 van ADO (JO19-1). Hij is pas zeventien jaar. ‘Het is een jongensdroom die uitkomt’, reageert Botermans op zijn profcontract. ‘Mijn doel is om zo snel mogelijk het eerste team te halen, en in het stadion te mogen spelen. Uiteraard wil ik natuurlijk ook veel goals maken.’

Reyneveld en Timmermans

Iets ouder dan Botermans zijn Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans. Beide ex-Alphense Boys-jeugdspelers maken komend seizoen deel uit van Jong ADO Den Haag. Als A-junioren baarden zij veel opzien bij hun debuut in ARC 1, eind vorig seizoen. Zij gaan op amateurbasis uitkomen voor ADO.

Eerder gingen onder anderen Jens Toornstra, Tim de Rijk en Ahmed Ali op amateurbasis van de hoofdmacht van Alphense Boys naar de beloften van ADO op amateurbasis. Toornstra slaagde met vlag en wimpel, De Rijk keerde terug. Hij is nu een dragende kracht bij tweededivisionist VVSB. Ali verkaste via Jodan Boys naar het Britse Sheffield FC.

huurnu 890×90