Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/AARLANDERVEEN – Alphense Boys heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen erop zitten. De kersverse hoofdklasser verloor met 4-0 van VVSB zaterdag. Tot een kwartier voor tijd kon Alphense Boys de opponent goed bijbenen. Daarna liep het conditioneel betere VVSB, dat al een aantal weken langer in training is dan het net gestarte Alphense Boys, uit van 1-0 naar 4-0. Alphense Boys-aanwinst Thijs Hoogenboom maakte in de tweede helft nog 1-1, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Bij VVSB stond Menno de Jong de hele wedstrijd onder de lat. De Jong verruilde Alphense Boys deze zomer voor VVSB en gaat samen met Ruben Valk de strijd aan om eerste doelman te worden. Oud-Alphense Boys-speler Tim de Rijk speelde de eerste helft mee, evenals oud-ARC’er Jordy Zwart (maker van 1-0, red.), Groene Hart Lyceum-gymleraar Frans van Niel en Richelo Fecunda, de broer van Alphense Boys-speler Raychelo Fecunda. Na rust viel nog een oud-Boys-speler in: Dario Lovecchio, die na een seizoen Jong Almere City FC terug zou keren naar Alphense Boys maar zijn jawoord introk toen VVSB even later aanklopte.

ARC tegen oude club nieuwe trainer

Afgelopen zomer kwam Mark Evers over van Swift en zaterdagmiddag speelde ARC een thuiswedstrijd tegen datzelfde Swift. Het oefenduel eindigde in 2-2. Daan van Leeuwen en Maurits Splinter zorgden voor de 2-0 voorsprong tegen Swift, maar de Amsterdammers wisten nog langszij te komen. Afgelopen dinsdag speelde ARC zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Onder leiding van Mark Evers ging ARC met 4-0 onderuit tegen Capelle.

Ommoord moest zaterdag met 0-5 zijn meerdere erkennen in Alphia. Nando Meijer nam drie treffers voor zijn rekening. Ook Sander Egberts en Jesse Lipius scoorden. Aarlanderveen klopte Siveo ’60 met 1-3. Jorn Poelwijk, Marcus Oosterlee en Lekan Adekanye tekenden voor de doelpunten.

huurnu 890×90