Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC heeft zijn tweede zege op rij geboekt in de poulefase van de districtsbeker West II. Na de overwinning op RCL vorige week, won de Racing zaterdag met 1-3 bij RVC ’33. Maurits Splinter nam alle drie de assists voor zijn rekening: twee keer op Stefan den Horder (0-1, 1-2) en eenmaal op Huib Oversloot (1-3). ARC is verzekerd van een plek in de top-2 in de poule en bekert een ronde verder.

AVV Alphen kan de volgende ronde van de beker niet meer bereiken. Na de 2-1 nederlaag bij Olympia, opgeteld bij het 0-8 verlies een week eerder tegen ONA, kan Alphen niet meer bij de beste twee in de poule van vier eindigen. Illias Ala was trefzeker voor Alphen. Als hoofdklasser is Alphense Boys automatisch verzekerd van een plek in de knock-out-fase van de KNVB Beker.

Vijf kanshebbers voor tweede ronde

De derde- en vierdeklassers spelen een eigen bekertoernooi. In hun poules gaat alleen de groepswinnaar door. Zwammerdam (2-1 zege op Siveo ’60, doelpunten: Mark van Zoest en Lars Kremer), Koudekerk (0-2 winst bij VCS, doelpunten: Jorin Roosebrand en Kevin Veltman) en Bernardus (2-1 overwinning op ASW, doelpunten: Wesley van Tol en Stef Schinagl) hebben zes punten uit twee wedstrijden en een uitstekende uitgangspositie voor de groepswinst.

Floreant heeft drie punten uit één wedstrijd maar de Boskopers hoeven maar twee duels te spelen in plaats van drie. Floreant bond DWO aan de zegekar: 4-2. Martijn Sluis, Simeon van Klaveren, Roy Monissen en een eigen doelpunt van DWO zorgden voor de doelpunten. Hazerswoudse Boys heeft enkel nog een theoretische kans om de volgende ronde te bereiken na de 4-2 nederlaag tegen FC Zoetermeer. Voor de Hazerswoudenaren scoorden Justin Meijer en Yon de Jong.

Alphia en Aarlanderveen zijn kansloos voor de tweede ronde. Met 2-6 verloor de ploeg van trainer Angelo Leverock van Gouda. Remco Zuijdervliet maakte beide Alphia-doelpunten. Ondanks dat Aarlanderveen – VVSB werd afgelast, kan Aarlanderveen de volgende ronde vergeten. Rijnstreek – BSC ’68 ging ook niet door. BSC is nog wel kansrijk voor de volgende ronde.