Foto: Wesley Hoek
Foto: Wesley Hoek

ALPHEN AAN DEN RIJN – De politie heeft het onderzoek naar de grote vechtpartij op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn geseponeerd. Dat komt volgens een woordvoerder van de politie omdat de betrokkenen geen aangifte doen.

Bij de meldkamer van de politie was het bericht gekomen dat een groep van ongeveer vijftien mensen met elkaar op de vuist ging bij de Avondwinkel. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de betrokkenen weg. Later werden twee gewonden aangetroffen. Zij zijn allebei aangehouden. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Leiden en een vijf jaar oudere Alphenaar.

De aanvankelijke melding zaterdagavond was een mogelijke schietpartij.¬†Getuigen hadden schoten gehoord maar na uitvoerig recherche-onderzoek is niks aangetroffen dat daar op duidt, geen schietincident dus meldt de politie. Nadat diezelfde avond en nacht het bovengelegen studentencomplex was uitgekamd heeft de politie zondag buiten bij de Avondwinkel nog onderzoek gedaan. Daar werden, evenals ’s nachts in het studentencomplex, meerdere bloedsporen aangetroffen.Video: Schietpartij op Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn