Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)
Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Als het aan RenĂ© Driesen ligt wordt er in de gemeenteraad minder in coalitie/oppositie gedacht maar meer op inhoud. Hij zegt dat deze manier van denken mede de aanleiding is geweest om met GroenLinks de minderheidscoalitie te steunen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook SGP stapt in. ‘Wij willen geen bestuurscrisis. De resterende periode moet gewoon afgemaakt worden’, vindt SGP-fractievoorzitter Gert-Jan Schotanus.

Als wisselgeld voor deze gedoogsteun is onder andere meer aandacht voor duurzaamheid en inloophuis Het Open Venster toegevoegd aan het collegeprogramma, evenals het niet verhogen van de kosten voor grafrechten. ‘Voor GroenLinks zijn windmolens en zonneweides erg belangrijk, wij hebben ons met name gefocust op belastingen’, aldus Schotanus.

Driesen: ‘In de vorige periode hebben we heel veel strijd gehad en soms zelfs een loopgraven oorlog waarbij je je kon afvragen of we er als gemeente wel verder mee zouden komen en zijn de bewoners daar blij mee? Wij hebben de handschoen opgepakt en zijn een denktank begonnen om te kijken hoe we op een andere manier politiek kunnen gaan drijven.’Video: GroenLinks en SGP over gedoogakkoord in AlphenAudio: 2017-09-12 | Interview raadslid Gert-Jan Schotanus (SGP) over gedoogakkoordAudio: 2017-09-12 | Interview raadslid René Driesen (GroenLinks) over gedoogakkoord