Foto: Mark Voskuilen
Foto: Mark Voskuilen

BOSKOOP – Het heeft bijna twee jaar geduurd, maar nu lijkt er toch echt een einde te komen aan de problemen in de fietstunnel bij het Zwarte Pad in Boskoop.

Een defecte pompput zorgde ervoor dat het regenwater uit de tunnel niet meer naar het oppervlaktewater afgevoerd kon worden. Dat defect is in december 2015 ontstaan. Sindsdien zijn er grote afdekplaten en hekken geplaatst zodat verkeer in ieder geval door de tunnel kan. Ideaal was dat niet.

Het college van burgemeester en wethouders reageert in een brief op vragen van het CDA en GroenLinks over de problemen in de tunnel. Inmiddels is naast de fietstunnel een nieuwe pompput geplaatst en is er een nieuwe aansluiting tussen de pompput en de tunnelbak aangelegd. Daarmee moet het probleem definitief opgelost zijn.

Een woordvoerder van ProRail liet een maand geleden weten dat ze tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe pompputĀ onverwachte problemen tegenkwamen. ProRail wilde de problemen aan de tunnel zo snel mogelijk oplossen, maar kon toen nog geen termijn noemen.