Alphense Boys heel dicht bij nacompetitie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft zondag hele goede zaken gedaan in de 1e Klasse A. Directe nacompetitieconcurrent SJC werd met 1-3 verslagen en rivalen Purmersteijn (verlies) en DEM (gelijkspel) morsten punten.

Alphense Boys boekte een knappe 1-3 zege op SJC. In de eerste helft was Alphense Boys heer en meester. Pepijn Kooij scoorde 0-1 en Yusuf Sarica verdrievoudigde nog voor rust de stand. De Alphenaren hadden genoeg kansen om vaker te scoren. Ook SJC was gevaarlijk, maar Menno de Jong hield zijn doel knap schoon. Direct na het rustsignaal kopte Richard Versteden de 1-3 op het scorebord. De formatie van Marco van Rijn bleef rustig en zag de riante voorsprong niet meer in gevaar komen.

De tweede plek is inmiddels eigendom van Alphense Boys. De voorsprong op de nacompetitieconcurrenten is, met nog zes wedstrijden te spelen, negen punten. Koploper De Meern heeft acht punten voorsprong op Alphense Boys. Alphense Boys wil als hoogst eindigende team zonder periodetitel de nacompetitie bereiken. Al vijf wedstrijden op rij werden gewonnen. Daardoor staat Boys ook bovenaan in de stand om de derde periode.