Alphense Boys op rozen in nacompetitie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een betere start had Alphense Boys zich niet kunnen wensen in de nacompetitie. Nou ja, bijna niet. Het enige dat de ploeg van trainer Marco van Rijn zich kan verwijten is dat het niet vaker scoorde. Alphense Boys won met 2-0 van VOC zondag.

Vooral in de eerste helft speelde Alphense Boys fabuleus. De keeper van VOC hield zijn ploeg met een aantal onmogelijke reddingen op de been. Moustapha Yachou was de enige die de doelman kon passeren. Na rust scoorde invaller Arjan Ouwendijk de 2-0. In de slotfase moest Alphense Boys een aantal kansen incasseren, maar Menno de Jong hield zijn doel schoon. Vlak voor tijd moest een verdediger van VOC het veld met rood verlaten.

Volgende week speelt Alphense Boys de return. Op Tweede Pinksterdag verdedigt Alphense Boys een 2-0 voorsprong bij de hoofdklasser uit Rotterdam. Als Alphense Boys dat voordeel vast houdt, plaatst het zich voor de nacompetitiefinale met als inzet een ticket voor de hoofdklasse. Uitdoelpunten tellen niet dubbel. Er wordt dus niet gespeeld volgens het Europese systeem. In de eindstrijd wordt Poortugaal of SDO de tegenstander. Dat duel eindigde zondag in 1-1.