De Ochtendshow is officieel van start: ‘We willen inwoners betrekken bij ons programma’

Wesley Hoek tijdens De Ochtendshow Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Op de vroege maandagochtend was het dan eindelijk zover voor presentator Wesley Hoek en nieuwslezer Richard Harreman: De Ochtendshow op Studio Alphen. Ze zijn iedere werkdag te horen van 7.00 tot en met 10.00 uur op Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem.

De omroepen hebben een gezamenlijke radioshow voor de vroege vogels geïntroduceerd, gepresenteerd door Wesley Hoek. ‘Het is een ochtendshow waarmee we de inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem op de hoogte te houden van het laatste nieuws en natuurlijk van entertainment voorzien’, vertelt Hoek.

In de show komen een aantal rubrieken dagelijks terug. Wesley Hoek heeft stiekem al een favoriet: ‘Ja, dat is De Doorgeeftelefoon. Je hoort steeds nieuwe verhalen die je zelf niet zo snel zou bedenken’, vertelt de radiopresentator.

In één keer goed

Maandagochtend sprak Hoek met Tino Meijn, voorzitter van Alphen Digitaal. ‘Tino is heel positief over de ontwikkeling van AI (Artificial Intelligence). Ik wist er nog niet veel vanaf, maar door het gesprek aan te gaan kom je er toch meer over te weten’, vertelt Hoek. Meijn heeft de telefoon doorgegeven aan Thessa Buntsma, zij is dinsdagochtend te horen tijdens De Doorgeeftelefoon bij De Ochtendshow.

Richard Harreman, nieuwslezer bij het radioprogramma, vertelt hoe hij zich voorbereidt: ‘Het nieuws dat je in de ochtend binnenkrijgt, moet je natuurlijk vertalen naar spreektaal, daar heb je vaak maar een halfuurtje voor.’

Hij voegt daaraan toe dat hij meer druk voelt omdat het nu live is: ‘Je hebt nu natuurlijk niet een oneindig aantal pogingen om in te spreken. Het moet in één keer goed gaan.’ Hij vertelt dat het live-effect ook heel leuk is: ‘Soms moet je door breaking news even afwijken van je draaiboek. Je moet dan opeens omschakelen. Dat is een leuke uitdaging.’

'Iets moois neergezet' 

‘Het ging hartstikke goed voor een eerste show. We hebben toch iets moois neergezet vandaag’, vertelt Harreman. Hij kijkt uit naar de toekomst van het programma: ‘Ik hoop dat we dit heel lang vol kunnen houden.’

Hoek hoopt de luisteraars bij het programma te betrekken: ‘Ik hoop dat ik de luisteraar die normaal gesproken zijn verhaal niet kwijt kan de kans kan geven dit tijdens De Ochtendshow te doen.’ Hij doet daarom de volgende oproep: ‘Heb jij een bijzonder verhaal, heb je iets leuks meegemaakt of wil je gewoon wat vertellen? Laat dit ons dan weten’, vertelt hij.

Je kan je verhaal inzenden door te mailen naar ochtendshow@studioalphen.nl of een bericht naar 0172-515153 sturen via WhatsApp. ‘Wie weet ben jij dan live te horen tijdens de uitzending’, zegt Hoek.

Lees ook: Wesley Hoek start maandag met nieuwe ochtendshow bij Studio Alphen

De Ochtendshow wordt iedere werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem. Uitzending gemist? Uitzendingen zijn terug te luisteren via deze link.