Dit was Bevrijdingsdag in Alphen aan den Rijn: Bevrijdingsvuur en centrum vol muziek

Waylon op het bevrijdingsfestival aan het Rijnplein Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN – Van de Bevrijdingstocht met legervoertuigen en de Bevrijdingsvuurestafette tot muziek in het centrum van Alphen aan den Rijn bij het Bevrijdingsfestival. Er was genoeg te beleven tijdens Bevrijdingsdag op zondag 5 mei.

Burgemeester Liesbeth Spies opende de Bevrijdingsdag met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Daarna werd het Bevrijdingsfestival bij de Aarkade afgetrapt met het cultuurpodium op het water. Diverse lokale talenten, zoals de Alphen on Fire-schoolbands kregen de kans om hier op te treden.

Op het Rijnplein kreeg Wild Romance de eer om het festival op dat podium te starten. Vervolgens was het de beurt aan de Alphense Daya Hendrix. ‘Het was echt een feestje. Ik zag heel veel dansende mensen, dat was super gezellig. Dan is mijn avond al helemaal gemaakt. Als ik mensen zie dansen, doe ik het goed’, vertelt ze.

Waylon wist als hoofdact ook het publiek in Alphen aan den Rijn te vermaken. Voor Robin Zomer van het zangduo BENR was het optreden tijdens het festival een thuiswedstrijd. ‘Mijn familie komt uit Alphen aan den Rijn, dus ik ben hier vroeger vaak geweest bijvoorbeeld in Avifauna. Ook dat andere park met oude dingen, Archeon. Mijn oma, tante en nichtjes waren er allemaal, dat is echt heel leuk. Het was te gek en hoe mensen meededen was echt niet normaal.’

Lees ook: Bevrijdingsfestival op Rijnplein: groter podium en op andere plek dan eerdere jaren