Dodelijk ongeluk spoorweg: wat is er gebeurd?

ALPHEN AAN DEN RIJN - De slagbomen van de spoorwegovergang in Zevenhuizen waren al enige tijd omlaag. Toch besloten de inzittenden van een bestelbus tussen de bomen door te rijden om vlug het spoor over te steken. Dat moesten een Alphenaar en een inwoner van Ter Aar dinsdagavond met de dood bekopen.

Waarom het tweetal dat deed, is onduidelijk. Op camerabeelden kunnen we zien dat de bestelbus al heel snel nadat ze tussen de slagbomen door waren gereden, werden gegrepen door de trein, meldt een woordvoerster van de politie. Er zijn volgens haar geen aanwijzingen dat er noodzaak was om nog snel voor de trein langs te snellen. Dat concludeert de politie op basis van videobeelden en getuigenverklaringen.

De bestelbus werd aan de Bredeweg (N456) rond 22.00 uur gegrepen door een Intercity die vanuit Den Haag op weg was naar het oosten van Nederland. Een ravage was het gevolg. Van het voertuig is weinig meer over. Ook de slagbomen en signaallampen van de spoorwegovergang zijn zwaar beschadigd. De 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn en de 26-jarige Ter Aarder zijn ter plekke aan hun verwondingen overleden.