Finale Europa Cup blijft sprookje voor Alphen Eagles

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het zat er niet in zaterdag voor Alphen Eagles. Winst tegen Kiel Baltic Hurricanes zou betekenen dat de Alphense american footballers de finale van de Europa Cup zouden bereiken. Maar Alphen Eagles redde het niet. Verre van zelfs.

Met maar liefst 58-0 was Kiel te sterk. Een profteam met een aantal Amerikanen onder contract was veel beter dan de amateurs uit Alphen aan den Rijn. Alphen Eagles had niets te vertellen in noord-Duitsland. Kiel had de aanval van Alphen Eagles goed bestudeerd op videobeelden. Het defensieve plan slaagde en Eagles maakte geen schijn van kans tegen de geoliede machine. Daarnaast maakten te veel spelers van het keurkorps van Errol Zeefuik persoonlijke fouten.

Vorige maand won Alphen Eagles nog verrassend van Marburg Mercenaries. Dat was al een stunt. Winst in Kiel zou een regelrechte sensatie zijn. Kiel is de regerend Europa Cup-houder en komt uit in de GFL. De Duitse competitie is met stip de beste american football-competitie van Europa. Over twee weken zal Kiel zich naar alle waarschijnlijkheid opnieuw plaatsen voor de finale. Het Duitse Allgau Comet is dan de tegenstander.