Groene Hart-scholen komen ook met mondkapjesplicht: ‘Eén lijn trekken in Alphen’

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-DORP - Ook op alle middelbare schoolvestigingen van CSG Groene Hart in Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp wordt het verplicht om een mondkapje te dragen. Dat heeft SCOPE Scholengroep, de overkoepelende scholenorganisatie, dinsdag bekendgemaakt.

Het Ashram College, Scala College en Wellantcollege in Alphen aan den Rijn en Boskoop besloten eerder al om een mondkapjesplicht in te stellen. Het Groene Hart hield in eerste instantie vast aan de landelijke richtlijn en ging niet verder dan een zeer dringend advies om een mondkapje op te zetten. Dat gold ook voor het Waddinxveens-Boskoopse Coenecoop College, waar nog niet is overgegaan tot een mondkapjesplicht.

'Wij hebben in Alphen de afspraak om één lijn te trekken. Een aantal scholen was voor de troepen uitgelopen met hun besluit om een mondkapje te verplichten. Nu is er een eenduidige afspraak die geldt voor heel Alphen', verklaart Piet Jansen, voorzitter van het College van Bestuur van SCOPE Scholengroep, desgevraagd.

Lees ook: Ashram, Scala, Wellant verplichten mondkapje; Groene Hart, Coenecoop niet