‘Groene’ wegen uit Koudekerk

Groene wegen komen uit het Groene Hart. Directeur Bert Jan Lommerts (44) van het Koudekerkse Latexfalt droomt al nachten van zijn eigen uitvinding. Niet verwonderlijk, want zijn bedrijf staat aan de wieg van een enorme milieuomslag. Per 1 maart produceert Latexfalt als enige in Nederland een volledig nieuwe milieuvriendelijke toplaag voor wegen.

Door deze inmiddels nationaal en internationaal bejubelde ontdekking, waar zijn laboratoriumteam jaren aan heeft gewerkt, kunnen alle gevaarlijke en onvriendelijke oplosmiddelen die normaal worden gebruikt in de oppervlaktelaag van een weg, worden afgeschaft. ,,Dat is prettig voor het milieu en de gezondheid.''


Doctor ingenieur Lommerts gaat niet terug naar het karrenspoor of het zandpad. ,,Nee'', zegt hij, ,,we hebben een ijzersterk product en deze kosteneffectieve onderhoudstechniek zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van wegen.'' Het geheim van het milieuvriendelijke proces zit hem in het toevoegen van een plantaardige olie en andere natuurlijke componenten als bindmiddel.


(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)


Bron: Website Leidsch Dagblad