Primeur Alphense korfbalvereniging: eerste keer toernooi regionale selectieteams op Hemelvaartsdag

Foto: Geert van Duin

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het jaarlijkse regio-korfbaltoernooi vindt op donderdag 9 mei tijdens Hemelvaartsdag plaats bij Korfbalvereniging Tempo in Alphen aan den Rijn. Het is voor Tempo een primeur, want de korfbalvereniging is voor het eerst door de Nederlandse Korfbalbond uitgekozen om het toernooi te organiseren. Er komen ook verschillende talenten van Tempo in actie tijdens het RTC-toernooi.

Aan het toernooi op de Alphense velden doen zestien regioselecties vanuit het hele land mee in de leeftijdscategorie Onder-15. ‘Het gaat om teams vanuit het hele land: van Friesland tot Eindhoven’, vertelt Margriet Lemkes van Tempo. ‘Per team komen er ongeveer acht tot tien spelers en speelsters. We verwachten ongeveer 300 spelers en speelsters en rond de 500 toeschouwers.’

Jaarlijks worden, verspreid over heel Nederland, per leeftijdscategorie regionale selectieteams geformeerd. Daarin spelen korfballers die, naast de trainingen en wedstrijden bij hun eigen vereniging, een jaarprogramma volgen bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Het doel hiervan is doorstroming van talenten naar hogere niveaus en nationale selecties.

Talenten van Tempo in actie

Ook Tempo wordt door meerdere talenten in verschillende leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Zij werken om de week trainingen af met de regioselectie en doen mee aan toernooien waarin ze het opnemen tegen leeftijdsgenoten van andere regioselecties.

Namens Tempo doen Evi van Heusden, Yfke van Nassau, Mees Berreboom, Vince Holstein, Timo Versluis mee aan het toernooi voor de regionale selectieteams Onder-15. Er zijn ook toernooien op Hemelvaartsdag voor Onder-17 en Onder-19 in Nijverdal. Daar zal Tempo-talent Janne Kesting in actie komen.

Het RTC-toernooi op Hemelvaartsdag begint om 10.00 uur. De laatste wedstrijden staan gepland om 16.30 uur. In verband met de verwachte drukte worden bezoekers door de korfbalvereniging verzocht om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. ‘We zijn er klaar voor en hebben er zin in. We hebben een mooi complex wat we aan korfballend Nederland willen laten zien’, besluit Lemkes enthousiast.

Lees ook: Programma ARC Heitingatoernooi: internationale profclubs en voorwedstrijd door jonggehandicapten