Leraar ontslagen om onacceptabel gedrag op sociale media

Foto: PX Here

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft een docent ontslagen vanwege 'onacceptabel gedrag op social media'. Dit blijkt uit een brief aan de ouders en leerlingen die in handen is van Omroep West. Het zou volgens de directie van de school gaan om onacceptabel gedrag op WhatsApp.

In de brief laat de directie van de middelbare school weten dat het Scala College duidelijke gedragsregels heeft voor het gebruik van social media. 'Het is belangrijk dat we als school een fijne en veilige werk- en leeromgeving zijn voor zowel leerlingen als collega's.'

De man zou vorig jaar via WhatsApp deze gedragsregels hebben overtreden. Wat er precies is gebeurd, wil de school niet zeggen. 'Het gedrag van de betrokken collega past niet binnen de professionele kaders en waarden die we op het Scala College belangrijk vinden', is alles wat de school kwijt wil.

Privacy van de docent

De school schrijft in de brief dat ze daarom deze week besloten hebben om 'per direct afscheid te nemen van de collega'. Leerlingen laten weten dat de docent dinsdag nog les heeft gegeven op de school.

Vanwege de privacy van de docent zegt de school in de brief niet op alle vragen van ouders en leerlingen in te kunnen gaan. Het Scala College was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor een verdere reactie.

Lees ook: Gymdocent Ashram College vecht uitspraak aan: 'Hier is een slachtoffer een dader geworden'