Naast oldtimers ook snelle Japanse bolides op Alphense Oldtimerdag

Foto: Roy van Zwietering
Foto: Roy van Zwietering
Foto: Roy van Zwietering
Foto: Roy van Zwietering

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aanstaande zaterdag staat een groot gedeelte van het Alphense centrum weer volgepakt met oldtimers tijdens de Alphense Oldtimerdag. Naast antieke bolides zijn er dit jaar ook snelle bolides te zien die doen denken aan de voertuigen uit de The Fast and the Furious-films.

Zo zijn er onder andere Toyota Supra's en Mazda RX-7's te bewonderen. 'Het bestuur van de Alphense Oldtimerdag merkt steeds meer dat verjonging van het programma noodzakelijk is, wij zijn dan ook zeer verheugd met de komst van deze bolides', schrijft de organisatie in een bericht.

Roy van Zwietering, die zaterdag aanwezig is met een gepimpte Seat Arosa, is liefhebber van dergelijke auto's. 'En de mensen die zulke auto's hebben, die zijn er ook echt verzot op', zegt Van Zwietering. 'In films wordt met zulke auto's gedrift, maar dat doet niet iedereen hoor.'

Tijdens de Alphense Oldtimerdag zijn er ongeveer 300 verschillende voertuigen te zien. Jaarlijks is het evenement goed voor tienduizenden bezoekers.