Nacompetitie: Koudekerk en GDA in evenwicht

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Koudekerk is zaterdag de nacompetitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen GDA. Yvar de Groot zette de thuisploeg op voorsprong. Jeroen Mantel maakte er 1-1 van. Waren de beste kansen in de eerste helft voor GDA, na rust was Koudekerk de betere.

Volgende week is de return in Den Haag. De Loosduinense club werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse en veroverde dit seizoen op fraaie wijze een nacompetitieticket. Datzelfde gold voor Koudekerk. Een lange reeks overwinningen was goed voor de tweede periodetitel.

Op pinksterzaterdag is het doelsaldo niet van belang. In tegenstelling tot Europa Cup-voetbal telt het uitdoelpunt niet dubbel. De winnaar treft in de finale naar alle waarschijnlijkheid Socces Boys, dat de heenwedstrijd tegen Houtwijk met 5-2 won. Bij een gelijke stand brengen strafschoppen de beslissing.