Studio Alphen en Omroep West gaan samenwerken

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Omroep West en Studio Alphen, de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, werken nauw samen. Op woensdag werd daartoe het samenwerkingscontract ondertekend door de directeur van Omroep West: Gerard Milo en de directeur van Studio Alphen: Arjan Nihot.

Het doel van de samenwerking is de nieuwsvoorziening in de regio beter en bestendiger te maken. Beide omroepen plukken er dan ook vanaf de eerste dag al de vruchten van.

Samenwerking Omroep West en Studio Alphen

Omroep West werkt al nauw samen met de lokale omroepen van Den Haag, Den Haag FM en Den Haag TV en de omroep van het Westland en omstreken: WOS Media. De regionale zender wil op korte termijn met meer lokale mediabedrijven gaan samenwerken.

Studio Alphen is de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze gemeente bestaat uit de kernen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam. In totaal wonen er in het gebied ruim 100.000 mensen.

Antwoord op verschraling van regionale en lokale journalistiek

Vooruitlopend op het officiële moment van woensdag 27 mei, werkt Omroep West verslaggever Harry van der Pol vanaf 1 mei al vanuit Studio Alphen. Van der Pol woont zelf in Alphen aan den Rijn en kent het gebied daardoor goed. Hij werkt als journalist voor beide omroepen en zorgt daardoor voor versterking van de journalistieke organisatie bij Studio Alphen. Verder kan Studio Alphen putten uit de nieuwsbronnen van West en vice versa. Andersom stelt Studio Alphen haar mensen beschikbaar aan West, wanneer dit nodig zou zijn en worden door West cursussen en masterclasses voor medewerkers van de lokale omroep gegeven.

De samenwerking is een logisch antwoord op de vergaande verschraling van de regionale en lokale journalistiek. Onder het motto: twee kunnen meer dan een, is het niet meer dan logisch dat West als regionale nieuwsvoorziening nog meer in de regio gaat samenwerken. De al bestaande samenwerking met de lokale omroepen van Den Haag en het Westland heeft dit inmiddels bewezen, aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West. Het werkt echter alleen met een oprechte vertrouwensbasis en respect voor elkaars merk en positie.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn inmiddels zichtbaar. In de afgelopen weken zijn over en weer al items op radio en televisie van beide omroepen uitgezonden. We werkten al geruime tijd op incidentele basis samen, nu gebeurt dat structureel. Dat is voor ons een enorme aanwinst. Zeker in de continuïteit van het nieuwsaanbod op radio en televisie bij Studio Alphen. We kunnen nu dagelijks meer nieuws brengen, aldus Studio Alphen-hoofdredacteur Michel la Faille.