Topturnster Noel van Klaveren geopereerd aan enkel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Noel van Klaveren is vrijdag in het AMC Ziekenhuis in Amsterdam geopereerd aan haar enkel. De operatie is goed verlopen. De revalidatie duurt zes tot acht weken. Ze moet de NK turnen in juni aan zich voorbij laten gaan en richt zich op de WK. Haar voorbereiding op de kwalificatiemomenten voor de WK komen niet in gevaar.

Van Klaveren bleek een dancers heel te hebben. Ze had een extra stuk bot in haar enkel. Die moest verwijderd worden om van de pijn af te komen. Nu ze geopereerd is, kan ze na een aantal maanden te hebben geturnd met pijn, nu weer pijnvrij sporten. Voor de medische ingreep heb ik me tijdens trainen nog lekker kunnen uitleven, trainen van nieuwe elementen en voelde me daarbij erg goed. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik straks weer kan springen, zegt Van Klaveren na haar operatie.

2015 is een belangrijk jaar voor de negentienjarige Alphense. Vorige maand maakte ze na een jaar afwezigheid haar rentree op het internationale niveau. Op de EK in Montpellier (Frankrijk) werd ze vierde op sprong. Komend najaar wil Van Klaveren zich met het Nederlands team plaatsen voor de Olympische Spelen. Kwalificatie moet afgedwongen worden op de WK. Alleen als Nederland zich in teamverband plaatst voor Rio, mag Nederland meerdere turnsters afvaardigen naar de Spelen.