Transfervrije John Heitinga voor 1 jaar naar Ajax

ALPHEN AAN DEN RIJN - John Heitinga voetbalt volgend seizoen weer voor Ajax. De plooien zijn gladgestreken, meldt De Telegraaf. Volgens de krant komt Heitinga transfervrij over van Hertha BSC en tekent in Amsterdam een contract voor een jaar met een optie op nog een seizoen.

De aanwezigheid van Frank de Boer heeft ook een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing om voor Ajax te kiezen. Hij heeft aangegeven dat hij me er graag bij wilde hebben. Er was meer belangstelling, onder meer uit het Midden-Oosten en China. Maar dit voelt als thuiskomen. Geld is geen drijfveer, slechts de sportieve uitdaging, aldus Heitinga, die ooit bij ARC begon met voetballen, in de krant.

Er moet nog een afrondend gesprek gevoerd worden. Dat gebeurt na mijn vakantie, zegt de 31-jarige Alphenaar. Op dit moment viert Heitinga met zijn familie vakantie in Griekenland. Zijn doelstellingen: plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en de landstitel veroveren. Heitinga vertrok in 2008 na zeven seizoenen bij Ajax waarna hij voor Atletico Madrid, Everton en Fulham uitkwam.

Sinds vorig jaar zomer speelt de 87-voudig international in de Bundesliga voor Hertha BSC.