Transport van luxe jacht uitgesteld

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Het transport van een groot jacht over de Oude Rijn en de Gouwe is uitgesteld naar donderdag 5 maart vanwege de slechte weersverwachting op dinsdag.

In eerste instantie zou het schip op dinsdag 3 maart over de Oude Rijn en Gouwe varen tussen 08.00 en 13.00 uur. Slecht weer gooit roet in het eten. Als het waait, is de kans op schade groot, aldus een woordvoerder van de Provincie Zuid-Holland.

De provincie zegt dat het 85 meter lange en 12 meter brede jacht op donderdag buiten de ochtendspits door Alphen aan den Rijn zal varen. Naar verwachting zal het schip rond 11.00 uur de eerste brug in Alphen passeren.

De s Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug, Alphense Hefbrug en Boskoopse Hefbrug zullen donderdag na elkaar een half uur tot een uur geopend blijven om het jacht erdoor te laten. Automobilisten worden op die momenten omgeleid met verkeersregelaars.

Het schip wordt getransporteerd vanuit Aalsmeer (Koninklijke De Vries) naar Rotterdam. Omdat het tientallen meters lange schip maar net tussen de bruggen door past, worden er gespecialiseerde mensen ingezet bij de bruggen in Alphen aan den Rijn en Boskoop.