Twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking in Alphen aan den Rijn

Kinderen leggen bloemen bij het monument in Hazerswoude-Rijndijk Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op verschillende plekken in gemeente Alphen aan den Rijn werden zaterdag oorlogsslachtoffers herdacht tijdens Nationale Dodenherdenking. Studio Alphen zond de herdenking in het Burgemeester Visserpark live uit op televisie. 

In Alphen aan den Rijn werden na de taptoe twee minuten stilte gehouden. Dat ging dit jaar goed. De afgelopen twee jaar was het per ongeluk een stuk langer. Na de stilte hield burgemeester Liesbeth Spies een toespraak. Ilse Peeters van het Scala College droeg een gedicht voor. 

Regen weerhield de mensen niet

Ook in Hazerswoude-Rijndijk werd een herdenking gehouden bij het monument. Drumfanfare TTH zorgde daar voor de muzikale omlijsting. Schrijfster Bernadette Verhoef en raadslid Michel du Chatinier hielden een toespraak. 

In Aarlanderveen sprak wethouder Gerard van As de menigte toe. Ondanks de regen kwamen ook daar veel mensen uit het dorp op de bijeenkomst af om de oorlogsslachtoffers te gedenken. 

Ook in Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam werden kransen gelegd en herdenkingen gehouden.

Lees ook: Arie Verduyn zag dat de politie een Joodse familie ophaalde: ‘Dit is helemaal foute boel’