Verdachte doodsteken Pierre Weymans blijft vast zitten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Yassine B., de man die vast zit op verdenking van het doodsteken van Pierre Weymans vorig jaar december, blijft nog zeker negentig dagen in de cel. Zijn voorarrest is maandag verlengd tijdens de pro formazitting in de rechtbank.

Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij is nog niet afgerond. Het definitieve sectierapport is nog niet gereed en ook het persoonlijkheidsonderzoek van de 22-jarige verdachte is nog niet klaar. Daarnaast moeten er nog negen getuigen gehoord worden.

Vorig jaar december werd Pierre Weymans (27) uit Alphen aan den Rijn doodgestoken in de Julianastraat. Hij werd in zijn been gestoken en liep een slagaderlijke bloeding op. Hij overleed een week later aan zijn verwondingen. Yassine B. werd twee dagen later aangehouden in Arnhem.

Op 7 augustus staat de inhoudelijke behandeling in deze zaak gepland. Dan wordt duidelijk welke straf de officier van justitie tegen de verdachte eist. Het Openbaar Ministerie wil B. vervolgen voor doodslag. Twee weken later volgt de uitspraak van de rechtbank.

De officier van justitie wil een tweede zaak toevoegen aan het proces. B. wordt ook verdacht van openlijke geweldpleging op 2 mei 2014 in het uitgaansgebied in Alphen. Hij zou een vader en zoon hebben geslagen en geschopt. Er zijn drie verdachten in deze zaak. Eerder werd al duidelijk dat B. eerder is veroordeeld voor misdrijven, waaronder een bedreiging met een neppistool.