Vijf dolgelukkige winnaars op Alphens Sportgala

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Lucas Woudenberg (sportman), Maureen Koster (sportvrouw), Alphense Boys C1 (sportploeg), Amber van der Hulst (sporttalent) en Nieuwe Sloot (sportvereniging) hebben zaterdagavond het Alphens Sportgala gewonnen.

Woudenberg promoveerde in 2014 met Excelsior naar de eredivisie en debuteerde dit seizoen met een basisplaats in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik voor het eerste elftal van Feyenoord. De voetballer van Jong Oranje kreeg de voorkeur van het publiek en de verschillende jurycommissies boven regerend titelhouder Enno Kramer (zilver op WK zeilen in Flying Dutchmanklasse) en Remco Hofstede (tweede op NK boksen).

Koster dankte de prijs aan de bronzen medaille op de Europese kampioenschappen veldlopen voor landenteams en haar deelname aan de EK atletiek outdoor. Hanneke Slagter, die met ZVL landskampioen werd en een transfer afdwong naar een Hongaarse topclub, en meervoudig NK-medaillewinnaar ritmische gymnastiek Nina Tuinenburg vielen buiten de prijzen.

Alphense Boys C1 won omdat het voetbalteam als beste amateurvereniging van Nederland eindigde in hun leeftijdsklasse. Amber van der Hulst grossierde in titels op de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen, terwijl Nieuwe Sloot erin slaagde de wereldkampioenschappen rolstoeltennis voor landenteams (World Team Cup) naar Alphen aan den Rijn te halen.