Voetbalweekend: Aarlanderveen raakt koppositie kwijt, BSC ‘68 en Koudekerk profiteren

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Aarlanderveen gaat onderuit tegen TAVV en raakt de koppositie kwijt. Streekgenoten BSC '68 en Koudekerk profiteren en gaan samen aan kop in de Derde Klasse A. De Benthuizenaren winnen na een hectische slotfase van Zwammerdam.

ARC en Alphense Boys spelen beiden gelijk. De ploeg van interim-trainer Edwin Vurens pakt na tien wedstrijden weer eens een punt. Alphen en Floreant verliezen allebei na het spektakelstuk van vorige week.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Purmersteijn - ARC: 1-1

Diep in blessuretijd heeft ARC een punt uit het vuur gesleept tegen Purmersteijn. Het was Thijs Spanjer die de Racing in de 92ste minuut op 1-1 zette, nadat de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op 1-0 was gekomen.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Thijs Spanjer.

4e Divisie A | Alphense Boys - Huizen: 2-2

Een verdedigingsfout en een door de arbitrage over het hoofd geziene uitbal zette Alphense Boys na twintig minuten op 0-2. Daarna werd met meer lef gevoetbald. De 1-2 en 2-2 volgden nog in de eerste helft, grote kansen op de 3-2 werden na rust gemist tegen de nummer vier van de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Pierre Mokanda, 2-2 Mike Bavelaar.

3e Klasse A | Aarlanderveen - TAVV: 2-3

Medekoploper Aarlanderveen komt tot twee keer toe terug van een achterstand tegen streekgenoot TAVV, dankzij twee goals van Thom Nouwens. Vlak voor rust benut hij een penalty en in de tweede helft volleert Nouwens ook de 2-2 in het doel. Na de 2-3 van TAVV claimt Aarlanderveen nog een penalty na hands in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legt de bal niet op de stip. Aarlanderveen verliest niet alleen de wedstrijd tegen TAVV, maar ook de koppositie in de 3e Klasse A.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Thom Nouwens, 1-2, 2-2 Thom Nouwens, 2-3

3e Klasse A | BSC '68 - Zwammerdam: 2-1

BSC '68 komt binnen tien minuten al op een 1-0 voorsprong tegen Zwammerdam en in de eerste helft verdubbelt de 16-jarige Rome Thies de marge voor de thuisploeg. In de tweede helft krijgt BSC '68-aanvaller Jelle Verhoeff binnen één minuut een rode kaart waardoor de aanvaller van BSC '68 razendsnel moet gaan douchen. Ook Zwammerdam-aanvoerder Lars Kremer haalt het einde van de wedstrijd niet na een tweede gele kaart vanwege aanmerkingen op de scheidsrechter. In de slotfase krijgt Zwammerdam een strafschop na een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Verder dan de aansluitingstreffer komt Zwammerdam niet.

Scoreverloop: 1-0 Joep van Straalen, 2-0 Rome Thies, 2-1 Justin Bons

3e Klasse A | Koudekerk - ASC: 3-0

Koudekerk profiteert net als BSC '68 van de nederlaag van Aarlanderveen met een 3-0 overwinning op ASC. Youri Looyestijn is de uitblinker bij de thuisploeg. Hij verzorgt bij de openingstreffer de assist en scoort zelf de tweede en derde goal van Koudekerk. Door de thuiszege gaat Koudekerk samen met BSC '68 aan kop in de 3e Klasse A. Door een beter doelsaldo staat de ploeg van Jarno Verweij bovenaan.

Scoreverloop: 1-0 Mitchell Bons, 2-0 Youri Looyestijn, 3-0 Youri Looyestijn

4e Klasse A | Alphen - Teylingen: 0-4

Alphen weet zich thuis tegen Teylingen niet te revancheren na de 7-3 nederlaag tegen Floreant. Alphen verliest met 0-4, maar dat was volgens trainer Chris Snatersen onterecht. 'We hebben lange tijd een goede pot gespeeld, en er had meer ingezeten.'

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4

4e Klasse A | NSV '46 - Floreant: 3-1

Na het doelpuntenfestijn van vorige week in eigen huis tegen Alphen gaat Floreant met 3-1 onderuit op bezoek bij nummer zes NSV '46. Rens Blok tekent nog wel voor de eretreffer, maar de doelpuntenproductie van de Boskopers stokt daarna.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Rens Blok

5e Klasse A | Delft - Bernardus: 0-2

Bernardus heeft in de eerste competitie wedstrijd van 2024 een overwinning behaald in en tegen Delft. Door een fout van de keeper van Delft weet Jeffrey van der Heiden de score te openen. Het duurt tot de 80e minuut voordat de bevrijdende 0-2 gescoord wordt door Koen Schellingerhout op aangeven van Niels Roelandse, die net was ingevallen. Door deze winst klimt Bernardus naar de vijfde plaats.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey van der Heiden, 0-2 Koen Schellinghout

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Buytenpark: 2-0

Hazerswoudse Boys heeft zich met enige moeite ontdaan van laagvlieger SVO Buytenpark. Het elftal van Robert Swart hielp veel kansen om zeep, maar na een half uur viel de openingstreffer door een eigen doelpunt van de bezoekers. In de slotfase verdubbelen de Hazerswoudenaren de voorsprong. Daardoor heeft Hazerswoudse Boys nog steeds de derde plaats in handen met drie punten voorsprong op Kickers '69.

Scoreverloop: 1-0 eigen doelpunt, 2-0 Sam Timmermans

2e Klasse C | SVC '08 - Alphia: afgelast

Vanwege problemen aan de riolering bij SVC '08, werd de wedstrijd van Alphia afgelast. Het treffen wordt op een nog vast te stellen datum ingehaald.