Voetbalweekend: Alphia speelt gelijk na rode kaart debutant, Aarlanderveen wint thriller

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphia heeft gelijkgespeeld tegen laagvlieger FC Oudewater. Debutant Luuk Samsom krijgt rood en daardoor moet de ploeg van Marcel Vondeling het laatste half uur met tien man spelen. Aarlanderveen heeft zich na twee nederlagen op rij gerevancheerd met een knotsgekke 4-3 overwinning tegen ASC.

ARC en Alphense Boys zijn beiden met 3-0 onderuit gegaan in de uitwedstrijden tegen respectievelijk Hoogland en Hollandia. Alphen en Zwammerdam verloren in eigen huis. Koudekerk, de koploper van de Derde Klasse A, begaat geen misstap en wint.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Hoogland – ARC: 3-0

Zaterdagavond is ARC er niet in geslaagd om de op 25 november gestaakte wedstrijd tegen Hoogland om te buigen naar een resultaat. De ploeg van Mark Evers verliest met 3-0. ARC moet door de nederlaag naar beneden kijken, want de verschillen op de ranglijst in de 4e divisie A zijn klein. Tussen de promotie/degradatie plekken 13 en 14 en nummer 10 ARC zitten slechts 3 punten.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0

4e Divisie A | Hollandia – Alphense Boys: 3-0

Alphense Boys begint dramatisch aan de uitwedstrijd tegen Hollandia. Binnen 25 minuten staat het al 3-0 voor de thuisploeg. Dat is uiteindelijk ook de eindstand en daardoor lijdt Alphense Boys de 13e nederlaag van het seizoen.

2e Klasse C | Alphia – FC Oudewater: 1-1

Alphia komt vroeg in de eerste helft op voorsprong. Uit een corner kopt Thimo de Kruyf de 1-0 binnen. Debutant Luuk Samsom krijgt binnen tien minuten na zijn invalbeurt in de tweede helft twee keer achter elkaar een gele kaart na een overtreding en commentaar op de scheidsrechter. In de 72e minuut scoort FC Oudewater de gelijkmaker uit een corner. De bezoekers krijgen nog een aantal grote kansen in de slotfase, maar komen niet meer tot scoren.

Scoreverloop: 1-0 Thimo de Kruyf, 1-1

3e Klasse A | Koudekerk – RVC ’33: 2-0

Koploper Koudekerk neemt het op tegen een gehavend RVC ’33. De Reeuwijkers missen voor de inhaalwedstrijd door carnaval een aantal spelers. Al na twee minuten krijgt Koudekerk een penalty vanwege hands, maar Youri Looyestijn ziet dat zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Uiteindelijk wint Koudekerk ondanks een moeizame wedstrijd dankzij twee treffers in de tweede helft.

Scoreverloop: 1-0 Martijn de Boer, 2-0 Youri Looyestijn

3e Klasse A | Aarlanderveen – ASC: 4-3

Het duel tussen Aarlanderveen en ASC ontpopt zich tot een spektakelstuk. De eerste 45 minuten zijn grotendeels in het voordeel van de thuisploeg, maar na de rust komt ASC echter terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is de eindstand 4-3 in het voordeel van Aarlanderveen dat tweede staat met drie punten achterstand op Koudekerk.

Scoreverloop: 1-0 Thom Nouwens, 2-0 Chris den Haan, 2-1, 3-1 Jorn Poelwijk, 4-1 Thom Nouwens, 4-2, 4-3

3e Klasse A | Zwammerdam – RKDES: 0-2

Ook de derde wedstrijd in 2024 levert Zwammerdam geen punten op. Eerder verloor de ploeg van Erwin van der Zee van TAVV en BSC ’68. De thuisploeg krijgt genoeg kansen, maar weet deze niet te benutten. RKDES scoort na ongeveer een uur spelen de openingstreffer en tien minuten voor tijd wordt de voorsprong verdubbeld.

Scoreverloop: 0-1, 0-2

4e Klasse A | Alphen – Sporting Leiden: 1-2

Alphen neemt het in een heuse degradatiekraker op tegen Sporting Leiden. Na een 0-2 achterstand maakt Alphen nog een aansluitingstreffer. De ploeg van Chris Snatersen ruikt bloed, maar komt niet meer tot scoren. Daardoor zakt Alphen steeds verder weg in de onderste regionen en worden de degradatiezorgen groter.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Bilal el Hallabi