Voetbalweekend: ARC en Alphense Boys blijven in gevarenzone, topper tussen BSC ’68 en Koudekerk onbeslist

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Het gewenste schokeffect blijft voorlopig nog uit bij ARC. De Alphense Racing is er tegen koploper Ajax amateurs wederom niet in geslaagd om voor de eerste keer onder leiding van interim-trainer Nick Coster te winnen. Alphense Boys pakt een punt tegen BOL, maar verzuimt uiteindelijk om de concurrent pijn te doen in de strijd tegen degradatie.

In Benthuizen eindigt de topper in de Derde Klasse A tussen nummer twee BSC ’68 en koploper Koudekerk onbeslist. Het gat tussen beide ploegen blijft daardoor vier punten en BSC ’68 zakt naar de derde plaats. Terwijl streekgenoot Aarlanderveen zich tegen Zevenhoven herpakt na een dramatische maand. In maart verloor de ploeg van Sander van Dijk vier keer op rij en scoorde nul punten.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | ARC – Ajax: 1-2

ARC heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen Ajax. De koploper had zijn handen vol aan ARC. Na de 0-1 in de tweede helft, viel de 0-2 pas tien minuten voor tijd. Derek Prins bracht in de 85ste minuut de spanning terug, maar de gelijkmaker viel niet. ARC blijft op doelsaldo precies boven de nacompetitiestreep staan.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Derek Prins.

4e Divisie A | BOL – Alphense Boys: 2-2

Een gouden kans om zich écht te mengen in de strijd om directe degradatie heeft Alphense Boys laten lopen. Met negen man stond BOL op het veld toen vlak voor tijd de 2-2 viel. Daarvoor had Alphense Boys al tal van kansen op meer doelpunten niet gemaakt. Nu blijft het verschil met BOL, de belangrijkste concurrent, zes punten in plaats van drie.

Scoreverloop: 0-1 Mike Bavelaar, 1-1, 1-2 Mike Bavelaar, 2-2.

2e Klasse C | Kagia – Alphia: 3-5

Alphia kent een vliegende start op bezoek bij Kagia. Al na 13 seconden maakt Ralph Zeilstra de openingstreffer. De thuisploeg toont veerkracht met de gelijkmaker na een kwartier spelen. Daarna slaat Daan van Leeuwen van de 34ste tot 38ste minuut toe met een razendsnelle hattrick voor Alphia. Ongeveer een kwartier voor tijd maakt Kagia de 2-4 en vijf minuten later tekent Ralph Zeilstra met zijn tweede treffer van de wedstrijd voor de 2-5. Kagia verzorgt in de 84ste minuut het slotakkoord met de 3-5.

Scoreverloop: 0-1 Ralph Zeilstra, 1-1, 1-2 Daan van Leeuwen, 1-3 Daan van Leeuwen, 1-4 Daan van Leeuwen, 2-4, 2-5 Ralph Zeilstra, 3-5.

3e Klasse A | BSC ’68 – Koudekerk: 2-2

Na iets meer dan 20 minuten zet Lody Dijkhuizen BSC ‘68 op voorsprong uit een vrije trap. Na 32 minuten is Dijkhuizen ook bij de 2-0 betrokken. Hij bereikt met een verre inworp Lucas Plag die de marge van BSC ’68 verdubbelt. Dijkhuizen verandert echter snel van held tot schlemiel. Vijf minuten voor rust veroorzaakt hij een penalty en Jari Meertens benut het buitenkansje op de aansluitingstreffer. Eén minuut na rust verspeelt Dijkhuizen de bal en Koudekerk profiteert wederom met de gelijkmaker.

Scoreverloop: 1-0 Lody Dijkhuizen, 2-0 Lucas Plag, 2-1 Jari Meertens, 2-2 Glenn Bennis.

3e Klasse A | Zevenhoven – Aarlanderveen: 1-4

Aarlanderveen staat tegen Zevenhoven na de eerste helft al met 0-3 voor. Het verzet van de thuisploeg is dan al gebroken. Uiteindelijk wint Aarlanderveen met 1-4 en het profiteert maximaal van de nederlagen voor concurrenten ESTO, Soccer Boys en RVC ’33. Aarlanderveen maakt daardoor een sprong van de zesde naar de vierde plaats.

Scoreverloop: (n.n.b.)

3e Klasse A | Lugdunum – Zwammerdam: 1-1

Zwammerdam komt slecht uit de startblokken op bezoek bij Lugdunum. De nummer voorlaatst komt na ongeveer 13 minuten op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakt Martijn Vink uit een vrije trap de gelijkmaker voor de bezoekers. Zwammerdam speelt voor de tweede wedstrijd op rij gelijk. De ploeg van Erwin van der Zee is sinds de nederlaag tegen Koudekerk wel vier duels op rij ongeslagen.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Martijn Vink.

4e Klasse A | SJZ – Floreant: 4-2

Floreant gaat op bezoek bij nummer vier SJZ met 4-2 onderuit. Daarmee komt voor de Boskopers een ongeslagen serie van drie duels ten einde na een zege en twee gelijke spelen. De nummer negen van de Vierde Klasse A ziet concurrenten Roodenburg en Nicolaas Boys wel punten pakken en uitlopen.

4e Klasse A | Stompwijk ’92 – Alphen: 2-1

In dezelfde klasse lijdt nummer 11 Alphen een 2-1 nederlaag tegen concurrent Stompwijk ’92 en blijft in de onderste regionen bivakkeren. Stompwijk ’92 vergroot de voorsprong met Alphen tot acht punten en de nummer tien verkleint de achterstand ten opzichte van Floreant naar twee punten.

5e Klasse A | Overschie – Hazerswoudse Boys: 1-1

Hazerswoudse Boys is op bezoek bij Overschie er niet in geslaagd om voor de vierde wedstrijd op rij te winnen. De thuisploeg maakt na tien minuten de openingstreffer uit een strafschop. Na een uur tekent Sam Timmermans voor de gelijkmaker. Hazerswoudse Boys verzuimt echter om optimaal te profiteren van puntverlies voor Bernardus.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Sam Timmermans.

5e Klasse A | Bernardus – Football Factory: 0-1

Bernardus komt na 16 minuten op een 1-0 achterstand uit een penalty. De thuisploeg komt die klap niet meer te boven en verliest in eigen huis van Football Factory. Bernardus verliest de vierde plaats aan Kickers ‘69 door een minder doelsaldo en ziet ook Football Factory tot twee punten naderen.

Scoreverloop: 0-1.