Voetbalweekend: BSC ‘68 pakt gedeelde koppositie, Floreant onderuit

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In het voetbalweekend werden vele wedstrijden afgelast vanwege het winterse weer. De tweede seizoenshelft werd echter wel hervat, want de bal rolde weer in Benthuizen waar BSC '68 in eigen huis de gedeelde koppositie pakte. Floreant startte de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Meerburg. De Boskopers gingen onderuit en moesten vier doelpunten incasseren.

Alle overige clubs uit de regio kwamen niet in actie. ARC, Alphense Boys, Alphia, Aarlanderveen, Koudekerk, Zwammerdam en Alphen zagen hun duels afgelast worden, vanwege velden die niet bespeelbaar waren door de sneeuw.

Interviews, uitslagen en statistieken

3e Klasse A | BSC '68 - Lugdunum: 2-0

BSC '68 wint de thuiswedstrijd tegen nummer 12 Lugdunum eenvoudig met 2-0. De ploeg van Abdullah Sari bezet daardoor voorlopig de gedeelde koppositie samen met Aarlanderveen. BSC '68 heeft door de afgelaste wedstrijd van Aarlanderveen echter wel één wedstrijd meer gespeeld.

'Tot de zestien ging het goed, maar in het strafschopgebied van Lugdunum werd het rommelig. Over 90 minuten gezien waren we de terechte winnaar', vindt de oefenmeester van BSC '68. 'De koppositie is wel leuk, maar we hebben nog veel wedstrijden te spelen. De jongens groeien en we zien in mei wel waar we staan.'

Scoreverloop: 1-0 Guido de Peinder, 2-0 Joep van Straalen

4e Klasse A | Meerburg - Floreant: 4-2

'Ik heb me wel zitten ergeren. Een zware teleurstelling dit', begint trainer Dennis van den Ing zijn analyse na afloop van de 4-2 nederlaag tegen Meerburg. 'Ik heb me geërgerd aan de instelling van de ploeg, maar ik heb me het meest lopen ergeren aan de scheidsrechter.' De oefenmeester kreeg tijdens de wedstrijd een gele kaart van de arbiter.

'Het eerste tegendoelpunt in de 10e minuut was geen misverstand, dat was gewoon kwestie van niet de afspraken nakomen', verklaart Van den Ing. Floreant weet zich echter snel te herpakken, want acht minuten na de openingstreffer brengt Bruce Tol de Boskopers op gelijke hoogte.

Daarna komt Meerburg echter weer op voorsprong en breidt de marge in de eerste helft uit tot 3-1. 'Na de gelijkmaker hoop je de wedstrijd nog te kantelen en vervolgens gingen we na de 4-2 wel weer voetballen, maar dan zijn we toch niet doelgericht genoeg', besluit de oefenmeester van Floreant.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Bruce Tol, 2-1, 3-1, 4-1, 4-2 Rick Geers