Voetbalweekend: spektakelstuk Floreant - Alphen, ARC en Alphense Boys verliezen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De streekderby tussen Floreant en Alphen ontvouwt zich tot een spectaculair duel met een flinke doelpuntenregen. ARC en Alphense Boys verliezen tegen de nummer één en twee van de 4e Divisie A. In de 3e Klasse A lopen Aarlanderveen en BSC '68 averij op in de titelstrijd, terwijl Koudekerk optimaal profiteert van het puntverlies door de streekgenoten.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | ARC - HBC: 1-5

ARC schiet uit de startblokken tegen HBC. Boyd Baatje zet de thuisploeg al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. De Alphense ploeg maakt het de nummer twee van de competitie lastig in de eerste helft, maar na iets meer dan een half uur spelen brengt divisietopscorer Arno Dijkstra HBC op gelijke hoogte. In de tweede helft maakt Dijkstra zijn tweede van de wedstrijd. Door twee tegendoelpunten in de slotfase gaat ARC uiteindelijk hard onderuit.

Scoreverloop: 1-0 Boyd Baatje, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5

4e Divisie A | Ajax - Alphense Boys: 2-0

Alphense Boys verliest met 2-0 op bezoek bij Ajax Amateurs. De hekkensluiter weert zich echter kranig tegen de koploper. Twee persoonlijke fouten komen de ploeg van de debuterende interim-trainer Edwin Vurens uiteindelijk duur te staan. Na die achterstand gooit de ploeg alle schroom van zich af en krijgt het nog een aantal goede kansen. Aan de stand verandert echter niks meer, daarom heeft Alphense Boys nu negen wedstrijden op rij geen punten weten te pakken.

Scoreverloop: 1-0, 2-0

2e Klasse C | Olympia - Alphia: 2-2

Alphia komt tot twee keer toe op voorsprong tegen degradatiekandidaat Olympia, maar de Gouwenaren komen twee keer op gelijke hoogte. Na één helft voetbal is de stand 2-2. In de tweede helft vechten beide ploegen voor de overwinning. Er wordt niet meer gescoord, ondanks dat beide ploegen nog wel de paal raken.

Scoreverloop: 0-1 Remco Zuijdervliet, 1-1, 1-2 Daan van Leeuwen, 2-2

3e Klasse A | TAVV - Zwammerdam: 2-1

De scheidsrechter eist tijdens TAVV - Zwammerdam de hoofrol op. Na een botsing tussen TAVV-doelman Rodney Pater en Zwammerdam-spits Jim van Vliet besluit de scheidsrechter geen strafschop toe te kennen aan de bezoekers. Van Vliet houdt een hersenschudding over aan de botsing. Even later wijst de scheidsrechter wel naar de stip na een handsbal van TAVV. Rodney Pater weet de strafschop van Koen Woudenberg echter te keren. In de tweede helft opent Justin Bons na een nieuwe penalty toch de score voor Zwammerdam, maar TAVV maakt een comeback en wint dankzij twee treffers in de slotfase.

Scoreverloop: 0-1 Justin Bons, 1-1, 2-1

3e Klasse A | RVC '33 - Aarlanderveen: 3-2

Koploper Aarlanderveen komt op voorsprong tegen RVC '33 dankzij een makkelijk weggegeven openingstreffer van Davey Grimmelius. Daarna verslikt Aarlanderveen zich echter in de Reeuwijkers die dit seizoen in de onderste regionen bivakkeren. In de 99e minuut valt nog de aansluitingstreffer door een eigen doelpunt van RVC '33, maar de zege komt niet meer in gevaar voor de thuisploeg.

Scoreverloop: 0-1 Davey Grimmelius, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 eigen doelpunt

3e Klasse A | Altior - Koudekerk: 0-2

Koudekerk heeft in de eerste helft moeite met de speelwijze van Altior, daarom staat er bij de rust een stand van 0-0 op het scorebord. Nog voordat er een uur is gespeeld, rekent de ploeg van Jarno Verweij in de tweede helft eenvoudig af met de thuisploeg dankzij twee goals in drie minuten tijd. Koudekerk komt door de zege gelijke met koplopers Aarlanderveen en BSC '68.

Scoreverloop: 0-1 Jari Meertens, 0-2 Sem van Aalst

3e Klasse A | RKDES - BSC '68: 3-1

BSC '68 verzuimt tegen RKDES om de koppositie over te nemen van Aarlanderveen. Voor kijkt de club uit Benthuizen al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust is BSC '68 de betere ploeg, maar het slordige spel van de eerste helft is er niet uit te krijgen. In de 85e minuut verdient Guido de Peinder een strafschop die hij zelf verzilvert, maar RKDES gooit in de blessuretijd de wedstrijd in het slot met een goal uit een counter. Ondanks de vierde nederlaag in een uitwedstrijd dit seizoen deelt BSC '68 de koppositie met Aarlanderveen en Koudekerk. De Benthuizenaren hebben wel één wedstrijd meer gespeeld.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Guido de Peinder, 3-1

4e Klasse A | Floreant - Alphen: 7-3

Directe concurrenten Floreant en Alphen maken er een doelpuntrijke wedstrijd van in Boskoop. De Alphenaren komen twee keer terug van een achterstand, maar mede dankzij geschutter in de defensie van Alphen bouwt de Boskoopse ploeg nog voor rust de voorsprong uit tot 5-2. In de tweede helft neemt Floreant wat gas terug, maar Luuk Speijer maakt ook in de tweede helft het verschil met een goal en een assist.

Scoreverloop: 1-0 Rick Geers, 1-1 Yassine El Yagoubi, 2-1 Luuk Speijer, 2-2 Adil Bizih, 3-2 Bruce Tol, 4-2, Jurre Korfker, 5-2 Rick Geers, 6-2 Luuk Speijer, 7-2 Naim Bakhuijzen, 7-3 Nizar Ahali