Voetbalweekend: eerste zege Alphense Boys, ARC verliest

Lekan Onasanya Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Alphense Boys heeft eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen behaald. De ploeg van interim-trainer Edwin Vurens won voor het eerst sinds 265 dagen in competitieverband. Alphense Boys' achterstand op plek veertien is elf punten, met nog twaalf wedstrijden te spelen.

ARC moet door de nederlaag tegen Ter Leede oppassen dat ze niet te dicht bij de gevarenzone te komen. Nummers dertien en veertien Hoogland en DHSC hebben slechts drie punten minder. De nummers dertien en veertien spelen aan het einde van het seizoen nacompetitie, de nummers vijftien en zestien van de ranglijst degraderen uit de vierde divisie.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Swift – Alphense Boys: 0-1

Alphense Boys heeft er achttien wedstrijden op moeten wachten, maar de eerste overwinning van het seizoen is een feit. Een rode kaart voor Swift was het breekpunt. Daarvoor had Alphense Boys al de grootste kans op de openingstreffer gehad, maar met tien man in het veld kon Swift niet voorkomen dat Lekan Onasanya de 0-1 binnenkopte. Daarna had Alphense Boys meer en grotere kansen op de 0-2 dan Swift op de 1-1.

Scoreverloop: 0-1 Lekan Onasanya.

4e Divisie A | ARC – Ter Leede: 0-2

ARC komt thuis tegen Ter Leede na acht minuten spelen op een 1-0 achterstand. De Alphenaren krijgen kansen op de gelijkmaker maar moeten in de tweede helft al na drie minuten een tweede treffer incasseren. In de slotfase krijgt ARC nog een aantal grote kansen, maar de ploeg van Mark Evers verliest.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

2e Klasse C | SVC ’08 – Alphia: 2-2

Alphia werd doordeweeks in de derde ronde van de KNVB Beker uitgeschakeld door Overmaas. De ploeg van Marcel Vondeling scoorde op bezoek bij SVC '08 binnen tien minuten de openingstreffer. Nog voor rust boog de thuisploeg de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 85ste minuut redde Daan van Leeuwen met zijn tweede goal van de wedstrijd een punt voor de bezoekers. Alphia speelt echter voor de derde keer op rij gelijk in de competitie en wacht nog steeds op de eerste zege van 2024.

Scoreverloop: 0-1 Daan van Leeuwen, 1-1, 2-1, 2-2 Daan van Leeuwen.

4e Klasse A | MMO – Floreant: 0-2

MMO en Floreant speelden de resterende 45 minuten van de ontmoeting in december 2023 uit. Destijds werd de wedstrijd na één helft gestaakt vanwege de staat van het natuurgrasveld in Hoogmade. Floreant stond toen met 0-1 voor dankzij een goal van Bruce Tol. MMO kreeg in de tweede helft kansen op de gelijkmaker, maar Floreant besliste de wedstrijd in de slotfase. Bruce Tol scoorde uit een penalty de bevrijdende tweede treffer. De Boskopers bezetten de achtste plaats en MMO blijft hekkensluiter.

Scoreverloop: 0-1 Bruce Tol, 0-2 Bruce Tol.